"Litteratur på nett" Om utvikling av digitale læringsressurser til bruk i litteraturundervisning på spansk

  • Cecilie Lønn Telemark University College
  • Eli-Marie Danbolt Drange University of Agder

Abstract

I denne artikkelen vil vi presentere de digitale læringsressursene vi har utviklet i forbindelse med prosjektet Litteratur på nett, der vi har utviklet en elektronisk lærebok i spanskspråklig litteratur til bruk i emnet Litteratur og kultur i Latin-Amerika og Spania. Først vil vi si litt om bakgrunnen for prosjektet, før vi presenterer de digitale ressursene og de erfaringene vi har gjort igjennom å bruke disse.

Den elektroniske læreboka består av ulike digitale ressurser, som er bygd opp rundt de litterære tekstene som inngår i emnets pensum. Hver novelle, roman eller dikt har derfor ett sett med digitale ressurser, der hovedkomponenten er en videodialog der faglærerne samtaler om den litterære teksten. Det er også laget videodialoger som handler om forfattere, litterære epoker, osv. For hver av novellene er det også laget vokabularlister, lydfiler, arbeidsoppgaver og lenker til ekstern informasjon, og målet har vært å hjelpe studentene i arbeidet med de litterære tekstene på det som er et fremmedspråk for de fleste, slik at de kunne forberede seg bedre til seminartimene på campus.

Selv om ressursene er utviklet for studenter på universitetsnivå, kan den elektroniske læreboka fungere som en modell som enkelt kan overføres og tilpasses andre fag og nivåer. Modellen består av en videodialog med oppfølgingsspørsmål, nøkkelord, diskusjonsspørsmål, refleksjonsspørsmål, oppsummering og forslag til videre arbeid.

Author Biography

Eli-Marie Danbolt Drange, University of Agder
Associate professor
Published
2013-06-17
Section
Forum section